Hallon och mandelmassebullar

av Molly den 18 juni, 2012

Börja med att göra en vanlig vetebullsdeg. Receptet hittar du i en vanlig grundkokbok. När degen har jäst en gång kavlar du ut den och lägger på hallonfyllningen.

Det här behövs (förutom bulldegen):

  • 200 gram mandelmassa
  • 50 gram smör
  • 200 gram hallon (färska eller frysta)
  • 1 matsked vaniljsocker

Gör så här:

  1. Riv mandelmassan fint på rivjärn.
  2. Blanda ihop den med det rumsvarma smöret, vaniljsockret och de tinade hallonen till en jämn gegga.
  3. Bred ut geggan på den utkavlade bulldegen och rulla ihop.
  4. Skär i bitar till ”snurror”.
  5. Följ sedan resten av det vanliga bullreceptet med jäsning och gräddning.

Lämna en kommentar

Föregående inlägg:

Nästa inlägg: