Goda bullar (24 stycken) Mjölk-, laktos-, ägg- och sojafri
Degen
- 50 g jäst
- 150 g mjölk- och sojafritt margarin
- 5 dl vatten
- ½ tsk salt
- 1 ½ dl socker
- 2 tsk kardemumma
- 1 ½ l vetemjöl
Fyllning:
- 75 g mjölk- och sojafritt margarin
- Socker
- Kanel
- Pärlsocker
Ugnsvärme: 250 grader
Gör så här:
- Smält matfettet.
- Tillsätt vatten och värm till 37 grader.
- Smula jästen i en bunke. Häll vätskan över och rör till jästen löser sig.
- Tillsätt salt, socker, kardemumma och nästan allt mjöl.
- Arbeta ihop degen. Låt jäsa 30 minuter.
- Mjöla bakbordet och arbeta degen smidig.
- Dela degen i två delar. Kavla ut varje del till en avlång kaka, cirka ½ centimeter tjock.
- Bred ut hälften av fettet på varje kaka. Strö över fyllning. Rulla till längder. Skär varje rulle i 24 bitar. Ställ dem i pappersformar på plåt.
- Låt jäsa 30 minuter. Pensla med varmt vatten blandat med en klick margarin. Strö på pärlsocker.
- Grädda cirka 5 minuter.