Goda bullar

av Molly den 5 november, 2009

Goda bullar (24 stycken) Mjölk-, laktos-, ägg- och sojafri

kavelDegen

  • 50 g jäst
  • 150 g mjölk- och sojafritt margarin
  • 5 dl vatten
  • ½ tsk salt
  • 1 ½ dl socker
  • 2 tsk kardemumma
  • 1 ½ l vetemjöl

Fyllning:

  • 75 g mjölk- och sojafritt margarin
  • Socker
  • Kanel
  • Pärlsocker

Ugnsvärme: 250 grader

Gör så här:

  • Smält matfettet.
  • Tillsätt vatten och värm till 37 grader.
  • Smula jästen i en bunke. Häll vätskan över och rör till jästen löser sig.
  • Tillsätt salt, socker, kardemumma och nästan allt mjöl.
  • Arbeta ihop degen. Låt jäsa 30 minuter.
  • Mjöla bakbordet och arbeta degen smidig.
  • Dela degen i två delar. Kavla ut varje del till en avlång kaka, cirka ½ centimeter tjock.
  • Bred ut hälften av fettet på varje kaka. Strö över fyllning. Rulla till längder. Skär varje rulle i 24 bitar. Ställ dem i pappersformar på plåt.
  • Låt jäsa 30 minuter. Pensla med varmt vatten blandat med en klick margarin. Strö på pärlsocker.
  • Grädda cirka 5 minuter.

Lämna en kommentar

Föregående inlägg:

Nästa inlägg: