Chokladjakten

av Molly den 10 augusti, 2010

Plocka fram innan ni sätter i gång:

  • En tallrik
  • Kniv och gaffel
  • Diskhandskar
  • En stor chokladkaka
  • En tärning

Alla deltagare sätter sig runt ett bord eller i en ring på marken om ni är utomhus.

Mitt på bordet/i ringen ställs en tallrik med en chokladkaka på (papperet ska fortfarande vara kvar), ett par diskhandskar samt kniv och gaffel. (Om man vill kan man förstås ge varje deltagare sin egen kniv och gaffel; det blir ju mer hygieniskt så!)

En tärning ska också finnas till hands.

Man börjar med att slå tärningen i tur och ordning, ända tills någon får upp en sexa eller en etta. Den som har slagit lyckokastet får nu väldigt bråttom att sätta på sig handskarna och gripa kniv och gaffel för att börja äta av chokladkakan. Han/hon får bara använda kniv och gaffel, alltså inte ta händerna till hjälp för att stoppa i sig chokladen. Dessutom får hon/han inte ta mer än en ruta i taget!

Förste man har det naturligtvis jobbigast – han/hon måste ju börja med att befria chokladen från omslagspapperet, också det enbart med hjälp av kniv och gaffel.

Det gäller att försöka hinna stoppa i sig så många chokladrutor som möjligt, en i sänder – för så snart någon annan får upp en sexa eller en etta är det dennes tur att slita åt sig handskar och choklad och fortsätta.

Det här är verkligen en omtyckt lek.

Ett litet tips:

Ha en skål med färdigbrutna chokladrutor i beredskap att skicka runt efter leken till de stackare som aldrig fick i sig något av chokladkakan.

Glöm inte att kolla av om någon allergi finns bland deltagare!

Lämna en kommentar

Föregående inlägg:

Nästa inlägg: